گروه مشاوران یاشیل یول
0090-2123614390
0090-5366556737
ترکیه – استانبول – میدان تکسیم – اول خیابان تعلیمانه رو به روی AKBANK – گروه مشاوران یاشیل یول
Kocatepe Mahallesi, Şht. Muhtar Bey Cd. No:15, 34437 Beyoğlu/İstanbul, Turkey
ترکیه در زمینه هاي مختلفی نظیر احداث کارخانه، هتل، فروشگاه، بیمارستان و هم چنین طرح ها و پروژه هاي توسعه اي اقدام به جذب سرمایه گذار خارجی نموده است که براساس آمار موجود ترکیه تا پایان سال ۲۰۱۱ موفق به جذب ۲۱ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می / ۹۹ میلیارد دلار سرمایه خارجی شده است که این میزان ۸ دهد.
سرمایه گذاری در ترکیه در سال ۲۰۱۸ چه شرایط و قوانینی را شامل میگردد؟ آیا تصمیم بر سرمایه گذاری در ترکیهدر سال ۲۰۱۸ را دارید؟ ایا شما واجد شرایط سرمایه گذاری در ترکیه می باشید؟ به چه دلایل سرمایه گذاری در ترکیه می تواند گزینه ی مناسبی باشد؟ راههای سرمایه گذاری در ترکیه چگونه می باشد؟ شرکت ما با کادری مجرب از وکلای حقوقی و مشاورین برجسته همه روزه پاسخگوی شما در امور سرمایه گذاری در ترکیه می باشد.
سرمایه گذاری در ترکیه در سال 2018 چه شرایط و قوانینی را شامل میگردد ، ایا قصد سرمایه گذاری در ترکیه در سال 2018را دارید؟ ایا شما واجد شرایط سرمایه گذاری در ترکیه می باشید؟ به چه دلایل سرمایه گذاری در ترکیه می تواند گزینه ی مناسبی باشد؟ راههای سرمایه گذاری در ترکیه چگونه می باشد؟
در سال های اخیر، اقتصاد ترکیه رشد خوبی داشته و رشد 8.9 درصد و 7.4 درصد را در سال های 2004 و 2005 به دست آورده است. همه این موارد نشان می دهد یک فعال اقتصادی مخصوصا ایرانی، می تواند به این کشور به عنوان یک جایگاه قابل قبول در صادرات و واردات نگاه کند.
ماهنامه پیشه و تجارت: بی شک افرادی که در عرصه اقتصادی به فعالیت جدی می پردازند، هیچ گاه بدن تحقیقات دقیق به مقولات اقتصادی ورود نمی کنند. اگر این فعالیت مرتبط با کشور خارجی نیز باشد که داستان پیچیده تر از پیش خواهد شد؛ به صورتی که حتی اطلاعات عمومی شان در فعالیت روزمره شاید به کارشان نیاید و معادلات در کشور دیگر بسیار متفاوت تر از چیزی باشد که در کشور خود دارند. یکی از بخش های مهم و حیاتی که باید درباره آن اطلاعات جامعی داشت و بدون این دست اطلاعات، بسیاری از کارها نشدنی خواهد بود، اطلاعات لازم حقوق اقتصادی در سرزمینی است که هدف تجاری قرار می گیرد.
ترکیه، همسایه جهان آزاد
کشور جمهوری ترکیه با جمعیت حدود 77 میلیون نفر و با فرهنگ اوراسیایی (اروپایی و آسیایی) می تواند یکی از مقاصد قابل توجه در عرصه فعالیت های اقتصادی باشد.
ترکیه در شرق با کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان (نخجوان)، ارمنستان و گرجستان، در جنوب شرقی با عراق و سوریه و در شمال غربی (بخش اروپایی) با بلغارستان و یونان همسایه است. همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه، از غرب با دو دریای کوچک مرمره و اژه و از جنوب با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. دو تنگه راهبردی بسفر و داردانل نیز در اختیار ترکیه است.
امپراتوری عثمانی در جنگ اول جهانی از هم پاشید و مورد تهاجم بریتانیا و متحدانش واقع شد. مصطفی کمال پاشا به دلیل سازماندهی مقاومت ملی علیه دول خارجی، قهرمان ملی ترکیه شد و توانست جمهوری ترکیه را در سال 1302 (1923) بنا کند و ملقب به آتاترک شد.
وی خط لاتین را برای نوشتن زبان ترکی مرسوم کرد و اقدامات بسیاری را برای صنعتی و غربی شدن ترکیه انجام داد و دوره نوینی را در ترکیه به وجود آورد. در دوران اقتدار آتاترک و امین و پشتیبان او عصمت اینونو که از آن به عنوان دوران تک حزبی یاد می شود، سیمایی از اقتدار سیاسی ملی گرایانه به نمایش گذاشته شد که ابایی از نژادپرستی و ترویج پان ترکیسم و به انزوا راندن اسلام و قومیت ها نداشت.
بعد از یک دوران تک حزبی در سال 1329 (1950) حزب دمکرات از گروه سیاسی مخالف، قدرت را به دست گرفت و به تعداد احزاب اضافه شد. ولی آزادی سیاسی با دوره هایی از کودتاهای نظامیان در سال های 1339، 1350 و 1359 شکسته شد. در سال 1353 ترکیه با دخالت نظامی خود علیه کودتای یونانیان در قبرس مانع از الحاق قبرس به یونان شد. در سال 1375 باز نیروهای نظامی دولتی را که با برنامه های اسلامی روی کار آمده بودند سقوط کرد.
از سال 1363 (1984) تاکنون حزب کارگران کردستان و حکومت ترکیه درگیری های نظامی بسیاری داشته اند که باعث مرگ بیش از 45 هزار تن شد. ترکیه در سال 1325 به عضویت سازمان ملل در آمد و در سال 1331 به ناتو پیوست. ترکیه عضو جنبی جامعه اروپا است و اکنون با اجرای اصلاحاتی سعی در تحکیم و تقویت مردم سالاری و اقتصاد خود دارد تا بتواند مذاکرات برای عضویت در اتحادیه اروپا را آغاز کند.
ترکیه و اقتصاد دست یافتنی
اقتصاد ترکیه ترکیبی از صنایع بومی و نوین است که روز به روز بر دامنه اش افزوده می شود. تولیدات فراوان کشاورزی ترکیه در سال 2005 رتبه هفتم جهان را به دست آورد و در سال 2006 برای 11.2 درصد از مردم ترکیه اشتغال ایجاد کرد. بخش خصوصی اقتصاد ترکیه نیز، قوی و به سرعت در حال رشد است و نقش مهمی در بانکداری، حمل و نقل و ارتباطات دارد.
در سال های اخیر، اقتصاد ترکیه رشد خوبی داشته و رشد 8.9 درصد و 7.4 درصد را در سال های 2004 و 2005 به دست آورده است. همه این موارد نشان می دهد یک فعال اقتصادی مخصوصا ایرانی، می تواند به این کشور به عنوان یک جایگاه قابل قبول در صادرات و واردات نگاه کند.
علویان که خود به چهار دسته تقسیم می شوند نیز بنا بر آمار رسمی دولت ترکیه حدود 12 میلیون نفر پیرو دارند و می توانند موجب ایجاد موقعیت بهتر برای فعالان اقتصادی ایران باشند.
حال با این توضیحات، برای روشن شدن وضع حقوقی فعالیت اقتصادی در ترکیه، به بررسی نظام حقوقی حاکم بر اقتصاد ترکیه خواهیم پرداخت.
اگر می خواهید در ترکیه سرمایه گذاری کنید، حتما بخوانید:
در چند سال اخیر ترکیه تبدیل به یکی از قطب های سرمایه گذاری منطقه شده است. با این که بی شک سرمایه گذاری در یک کشور دیگر منافع و ریسک های خاص خودش را دارد اما به هر حال در زمان سرمایه گذاری در یک کشور خارجی باید همه جوانب مثبت و منفی را در آن کشور در نظر گرفت و بررسی کرد. ترکیه هنوز عضو اتحادیه اروپایی نشده است اما برای سرمایه گذاران خارجی، مخصوصا اروپایی و ایرانی که مایل به دایر کردن یک شرکت هستند، بسیار جذاب بوده و اقتصاد ترکیه از نظر رشد، بسیار شناخته شده است.اقتصاد کشور ترکیه با بودجه مالی بین المللی توسعه یافته در نظر گرفته و بین 20 کشور صنعتی جهان شناخته شده است. اخیرا کشور ترکیه از کاهش قیمت نفت سود بسیار زیادی برد. با توجه به این واقعیت که ترکیه در کشمکش های منطقه ای درگیر شده است، سرمایه گذاری در این کشور نیاز به شجاعت دارد؛ اما اگر دقت لازم صورت گیرد می توان شاهد سودهای کلان بود.
مسئولان ترکیه در سال های اخیر بسیاری از محدودیت ها را در رابطه با توسعه سرمایه گذاری های خارجی در این کشور از بین برده و یک محیط تجاری دوستانه را ارائه کرده اند. نظام اقتصادی ترکیه بین سرمایه گذاران خارجی تبعیض قائل نمی شود و با همه آنها به صورت برابر رفتار می کند. بنابراین ترکیه به خانه ای برای بیش از 33000 شرکت که توسط شهروندان خارجی برپایی یافته تبدیل شده است. آنها همچنین می توانند از انگیزه هایی مانند مالیات بر درآمد 20 درصدی (به جای 33 درصد) بهره ببرند. امکانات حقوقی خاصی نیز وجود دارد که بدون توجه به آنها ممکن است دچار مشکلات مختلفی در زمان سرمایه گذاری شویم. در ادامه به برخی از این موارد اشاره می شود.
آنچه که برای تاسیس یک شرکت نیاز است
در زمان تاسیس یک شرکت در ترکیه باید به قوانین و مقررات زیر عمل کرد:
مدارکی برای ثبت شرکت و سرمایه گذاری در ترکیه مورد نیاز است؛ از جمله گواهی رسمی وابستگی (چهار کپی، یک مدرک اصل)، در مواردی که شریک خارجی، یک شخص حقیقی است، مدارک مورد نیاز به شرح زیر است: برای هر سهامدار حقیقی، دو کپی از گذرنامه هایشان، امضاء رسمی دادخواست (دو کپی) و کارت های هویت رسمی مدیران شرکت (یک کپی).
لازم به ذکر است که به جز اولین مورد، همه موارد مورد نیازی که در خارج از ترکیه اجرا می شوند، باید توسط کنسولگری ترکیه رسمی شوند.
خرید خانه در ترکیه
دغدغه مهم افرادی که قصد مهاجرت یا تجارت در ترکیه را دارند، مسئله خرید مسکن است. با توجه به قانون جدید مرتبط به اموال غیرمنقول، فروش ملک در ترکیه به اتباع 183 کشور از جمله شهروندان ایرانی امکانپذیر شده است اما به دلیل این که برای اغلب متقاضیان خرید ملک در ترکیه، اخذ اقامت ترکیه با خرید ملک بسیار اهمیت دارد، دولت ترکیه برای متقاضیان خرید ملک که مایل به اخذ اقامت موقت ترکیه هستند، قوانین جدیدی وضع کرده است.
از تاریخ اجرای این قانون (می 2014) مهلت اقامت اتباع خارجی که در ترکیه ملک خریداری می کنند از سه ماه و شش ماه به یک سال افزایش پیدا کرد. باید توجه داشت که این مجوز در واقع اقامت موقت ترکیه است که بعد از اتمام مدت یک سال، در صورتی که شما هنوز صاحب ملک باشید و سند ملک به نام شما باشد، می توانید این اقامت را برای یک سال دیگر تمدید کنید.در واقع اقامت ترکیه با خرید ملک، اقامت موقت یک ساله قابل تمدید است. برخلاف تبلیغات نادرستی که در این زمینه انجام می گیرد، با خرید ملک در ترکیه قادر به اخذ پاسپورت ترکیه و یا اقامت قطعی ترکیه نمی توان شد و همین مسئله می تواند دغدغه جدی برای صاحبان کسب و کار در آنجا باشد.
باید دانست برای اخذ اقامت دائم ترکیه شرایط کاملا متفاوت است. می بایست 5 سال تا 8 سال اقامت موقت را داشته، در ترکیه زندگی کرده و بیمه داشته باشد و بعد از آن می توانید برای اقامت دائم درخواست کنید. پس از درخواست، کلیه مدارک شما به آنکارا ارسال می شود و بعد از گذشت پروسه کاری حدود یک سال، اگر شما شرایط دریافت اقامت دائم ترکیه را از لحاظ دولت ترکیه داشته باشید، این اقامت به شما داده می شود.
ترکیه و قانون سرمایه گذاری
در ترکیه قانون سرمایه گذاری خارجی نیز وجود دارد. قانون سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ترکیه در هفت ماده تنظیم شده و دارای آیین نامه اجرایی است. آیین نامه این قانون چهار بخش و سیزده ماده دارد. در ماده سوم این قانون، اصول سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ترکیه به شرح زیر برشمرده شده است:
آزادی سرمایه گذاری و معاملات داخلی
سرمایه گذاران خراجی برای سرمایه گذاری مستقیم در خاک ترکیه یا انجام معامله با سرمایه گذاران داخلی این کشور آزاد هستند.
سلب مالکیت و مصادره
اموال سرمایه گذار خارجی سلب مالکیت یا مصادره نخواهد شد؛ مگر برای اهداف مصالح عمومی که در این صورت نیز بر اساس فرآیندهای قانونی، زیان ها جبران خواهد شد.
خروج اموال
سرمایه گذاران خارجی برای خروج اموال خود از ترکیه کاملا آزاد هستند.
مالکیت اموال غیرمنقول
سرمایه گذاران خراجی برای مالکیت اموال غیرمنقول در خاک ترکیه محدودیتی ندارند.
حل اختلاف
اگر در جریان سرمایه گذاری هر گونه اختلافی بروز کند، سرمایه گذار خارجی می تواند به دادگاه های محلی رجوعت کند.
ارزش گذاری سرمایه غیرنقدیسرمایه غیرنقدی سرمایه گذاران خارجی بر اساس قانون تجارت ترکیه ارزش گذاری می شود.
استخدام کارکنان خراجی
شرکت های خارجی موضوع این قانون می توانند شهروندان خارجی را که مجوز وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه را دارند به استخدام خود درآورند.
گشایش دفتر نمایندگی
به شرکت های خارجی اجازه داده می شود که دفاتر نمایندگی خود را مطابق قانون افتتاح کنند.
در برابر این تسهیلات، دولت ترکیه انتظار دارد که سرمایه گذاران، اطلاعات آماری عملکرد خود را در اختیار دولت قرار دهند. این اطلاعات تنها برای تهیه برنامه های کلان اقتصادی استفاده شده و به مصرف دیگری نخواهد رسید. مهم ترین اطلاعات درخواست شده عبارتند از: 1. وضعیت سرمایه و عملکرد، 2. وضعیت حساب ها و تراز پرداخت ها، 3. وضعیت انتقال حساب ها و نقدینگی میان شرکای داخلی و خارجی. حال پس از این توضیحات شاید بتوان تصمیمی دقیق تر برای سرمایه گذاری در این کشور گرفت.
اقامت دایم ترکیه از طریق خرید خانه ملک – اقامت دایم ترکیه از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت – تحصیل در ترکیه
کشور ترکیه بدلیل نزدیکی فرهنگی و سهل الورود بودن در طی سالهای گذشته به مقصد اصلی برای ایرانیان تبدیل شده که در پی ان نیز افرادی سودجو با استفاده از این موقعیت پیش امده شروع به انجام کلاه برداری های گسترده نموده اند.لازم به ذکر است شهروندی ترکیه و پاسپورت ترکیه به خارجیانی ارائه میشود که دارای ۵ سال اقامت کاری ترکیه بوده و بیمه ایشان توسط کارفرما یا خود سرمایه گذار مرتب پرداخت میگردد.
اقامت توریستی ترکیه (موقت)
این نوع اقامت جهت نیاز توریستها و مسافرانی که موقتا در ترکیه حضور خواهند داشت تصویب شده و با این نوع ویزا، شما اجازه کار در ترکیه را نخواهید داشت.
مدت اقامت در ابتدا ۳ ماهه بوده و تا دو سال نیز قابل تمدید است اما ابن نوع اقامت به هیچ عنوان دایمی نبوده و ارزش افزوده خاصی برای شما ایجاد نمیکند
اقامت دانشجویی ترکیه (موقت)
این نوع اقامت نیز موقت بوده و فقط در طی سالهای تحصیلی تمدید میگردد و پس از اتمام تحصیل قابل تمدید نیست!!
مراحل گرفتن این نوع اقامت:
- اخذ پذیرش از یکی از دانشگاههای ترکیه
- شرکت در آزمون مورد درخواست دانشگاه از قبیل YÖS، GRE ,TOMER, ALES, TOEFL, IELTS ، SAT
- دریافت اقامت دانشجوئی ترکیه با اعتبار یکساله (قابل تمدید)
اقامت ترکیه برای خریداران خانه در ترکیه (موقت)
در قانون کشور ترکیه امکان اخد اقامت دایم از طریق خرید ملک وجود دارد اما فقط در شرایط خاصی که ارزش ملک عددی نزدبک به یک میلیون دلار باشد این اتفاق رقم خواهد خورد.متاسفانه در سالهای گذشته تفسیر غلط این قانون باعث کلاهبرداری ها و زیان های مالی گسترده ای برای ایرانیان گردیده است.
ابتدا ملک مورد نظر خود را از طریق دیوار ترکیه یا بنگاه های املاک ترکیه پیدا کنید ، سپس مدارک زیر را اماده نموده و فرم ها را پر نمایید
مدارک و هزینه های مورد نیاز:
- ۴ قطعه عکس
- کپی پاسپورت (صفحه اول و اخرین مهر ورود)
- برگه ی راندوو (نوبت)
- برگه ی بیمه
- فیش واریزی مالیات اقامت
- سند ملک (ما برای مشتری درست میکینم)
- بیمه نامه ملک (ما برای مشتری درست میکینم)
- نامه اداره ثیت املاک که اجازه فروش را به صاحب ملک میدهد
هزینه مالیات اقامت : ۳۰۶٫۹۰ لیر.
هزینه کارت اقامت : ۶۳٫۰۰ لیر
هزینه بیمه : از ۲۰۰ لیر تا ۷۵۰ لیر (بستگی به سن مشتری دارد).
پس از تکمیل مدارک فوق با مراجعه به اداره ثبت اسناد رسمی کشور ترکیه ( نوتر) ملک معامله شده و فرایند انتقال کامل میشود.
در ادامه متقاضی میبایست به اداره مهاجرت کشور ترکیه مراجعه نموده نوبت دریافت نماید و پس از حضور در این اداره به سوالات مصاحبه پاسخ دهد. بعد از گذشت یک ماه کارت اقامت یکساله کشور ترزکیه برای فرد ارسال خواهد شد.
اقامت ترکیه از طریق استخدام (بسیار بعید!!!)
شرط لازم و کافی برای اینکه شما بتوانید اقامت ترکیه را از طریق کار بدست آورید این است که یک شرکت ترکیه ای شما را بعنوان پرسنل بپذیرد برای کسب این نوع اقامت، شما باید تخصص ویژه ای برخوردار باشید و در زمان درخواست شرکت ترکیه ای به همکاری با شما، طبق آمار وزارت کار و رفاه ترکیه، نباید شخصی که پاسپورت ترکیه را دارد با تخصص شما بیکار باشد . با ملاحظه نکته فوق و وضعیت کار در ترکیه و شرایط خاص ایرانیان می توان این گونه اعلام نمود که در حال حاضر شانس یافت کار در کشور ترکیه برای فرد ایرانی بسیار کم است.
اقامت دایم ترکیه از طریق ثبت شرکت (موثرترین راه)
با ثبت شرکت در ترکیه و فعال نشان دادن شرکت در ۵ سال در کنار استخدام کادر ترک در ان و واریز بیمه و مالیات آن میتوانید شهروندی و در نهایت پس از ۸ سال اقامت دایم کشور ترکیه را اخد نمایید.
در نظر داشته باشید فعال بودن شرکت در مدت ۵ سال برای تمدید اقامت کاری و اخذ شهروندی الزامی می باشد. اخیرا دولت ترکیه سعی در جذب سرمایه با ارائه امتیازات به سرمایه گذار دارد از جمله ارائه تورکواز کارت یا همان گرین کارت ترکیه ۵ ساله به سرمایه گذار و خانواده ایشان .
در اینجا چند سوال مهم مطرح میشود:
۱- حداقل میزان سرمایه گذاری جهت اخد اقامت چه مبلغی میباشد؟
در سال های مختلف بسته به شرایط ماموران اداره مهاجرت کشور ترکیه تصمیمات متفاوتی در مورد متقاضیان از طریق سرمایه گذاری اخذ نموده اند.
بطور میانگین و تجربی با مبلغ ۵۰ میلیون تومان سرمایه میتوان کسب و کار و شرکتی ثبت نمود واقامت دریافت کرد.اما با این مبلغ فرد نباید توقع درامد زایی داشته باشد.حال اگر سرمایه شرکت ۱۰۰ میلیون تومان باشد این کمپانی بطور میانگین ماهیانه ۳ الی ۶ میلیون درامد زایی خواهد کرد . قاعدتا مبالغی بالاتر سود های تضمین شده بیشتری برای نتقاضی در پی خواهد داشت.یعنی یک تیر و دونشان ،اخذ اقامت در کنار درامد زایی!
۲-حداقل چند نفر نیروی کار ترک در این شرکت باید مشغول به کار باشند؟
در هنگام راه اندازی هر کسب و کار جهت اخذ اقامت میبایست ده درصد از سهام به نام فردی ترکیه ای باشد.بعبارتی در این سرمایه گذلری شما با یک ترک شریک خواهید شد. البته هدف از این کار راه اندازی تابلو مالیاتی میباشد که با پرداخت مالیات به موقع اقامت به شما تعلق میگیرد
۳-ایا این اقامت فقط به خود سرمایه گذار تعلق میگیرد یا افراد خانواده نیز شامل این اقامت خواهند شد؟چند نفز؟
اگر شخصی اقدام به سرمایه گذاری در کشور ترکیه نماید تمام اعضای خانواده وی (همسر و فرزندان) نیز شامل فرایند اقامت خواهند شد
۴-ایا حضور مستمر سرمایه گذار در طی این چند سال در کشور ترکیه الزامیست؟
خیر، نیازی به حضور مستمر سرمایه گذار نیست.البته در برخی مواقع برای مدیریت برخی امور نیاز به حضور شخص میباشد که در اینگونه موارد هم نماینده یا وکیل قانونی وی نیز میتوانند حضور پیدا کنند
۵-چه کسب و کارهایی را در این زمینه میتوان راه اندازی نمود؟
نوع کسب و کار و شرکت بسته به مهارت های قبلی فرد و مبلغ سرمایه اولیه متفاوت است.شغل هایی مانند رستوران، مارکت ها و غیره
۶-آیا به سودبخش بودن این شرکت نیز میتوان اتکا کرد یا صرفا یک روش برای اخد اقامت به شمار میرود؟
بله ، با سرمایه گذاری مناسب و با تحلیل میتوان درامد های خوبی نیز داشت
۷-هزینه زندگی ماهیانه در کشور ترکیه و شهرهای مختلف آن چگونه است؟
اجاره ماهیانه خانه با چه متراژی و جند اتاق؟
هزینه ماهیانه آب برق گاز؟
هزینه ها بطور کلی بسته به شهر انتخابی متفاوت است ولی در کل در مقایسه نظیر به نظیر با شهرهای ایران تفاوت چندانی ندارد.بطور مثال استانبول با تهران قابل مقایسه است.
اجاره یک خانه مبله در جای متوسط استانبول در حدود ۹۰۰ هزار تومان میبلاشد.
هزینه خدمات ماهیانه ۴۰۰ هزارتومان
اقامت دایم ترکیه از طریق خرید خانه ملک – اقامت دائم ترکیه از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت
سرمایه گذاری و اقامت ترکیه
سرمایه گذاری و اقامت ترکیه-سرمایه گذاری و اقامت استانبول-Istanbul
سرمایه گذاری
اقامت
ترکیه
استانبول
سرمایه گذاری در ترکیه
اقامت در ترکیه
اقامت در استانبول
سرمایه گذاری در استانبول
خرید ملک در ترکیه
خرید ملک استانبول
turkey
Istanbul
Buy
Sale
Property
Home
Real estate
investment
Stay